Cleanroom verlichting
Verlichting voor buitengewone omstandigheden
Snelle productie-en levertijd
Ook voor kleinere productieseries
Volledige focus op maatwerk
Nederlands design en eigen ontwikkelproces

Geschikte verlichting voor cleanrooms

Binnen hermetisch afgesloten ruimtes waar gespecialiseerde werkzaamheden plaatsvinden zoals een cleanroom is het belangrijk om de juiste verlichting toe te passen. Verlichting draagt bij aan de kwaliteit van het werk. Voor een cleanroom worden hoge veiligheidsvoorschriften en strikte hygiëne geëist. De combinatie van deze normen, eisen en de wensen maken het ontwikkelen en produceren van geschikte armaturen een grote uitdaging. Bij Luxor Licht begrijpen wij het belang van goede verlichting: veilig werken, verbeterde prestaties, maar ook energie-efficiëntie. Onze maatwerkoplossingen versterken het welzijn en bieden een optimale ervaring.

Maak kennis met ons assortiment cleanroom armaturen

Productiepartner voor cleanroom verlichtingVan ontwerp naar productie...

Luxor Licht is expert op het gebied van maatwerk lichtsystemen voor cleanroom ruimten met de hoogste kwaliteitstandaard. De armaturen van Luxor Licht worden samen met u ontworpen en in korte tijd dichtbij voor u op maat geproduceerd. Op deze manier creëren wij samen met onze partners waardevolle lichtoplossingen.

Door de specifieke behoeften van de gebruiker te inventariseren zijn wij in staat om van ontwerp naar productie altijd de juiste lichtoplossing te leveren. Dit doen wij als productpartner en zo maken wij uw lichtoplossing waardevol.

  • Perfect afgestemde lichtoplossing voor cleanroom-omgevingen
  • Armaturen die voldoen aan de hoogste normen voor hygiëne
  • Consistent en helder licht door de juiste oplossing
  • Ontworpen en geproduceerd voor eenvoudige reiniging

Deze cleanrooms gingen u voor...

Normen & eisenEssentieel bij het verlichten van uw cleanroom

Het is belangrijk om aan te geven dat de specifieke eisen variëren op basis van het werk dat wordt uitgevoerd, de voorschriften en de classificatie van de cleanroom. Zo kan het lux niveau bijvoorbeeld variëren op basis van de ISO klasse, ook wel classificatie genoemd. Een hoge CRI waarde is essentieel om kleuren zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Dit is vooral belangrijk bij het onderscheiden van gekleurde markeringen op instrumenten of chemicaliën. Op het gebied van hygiëne worden er hoge eisen gesteld aan cleanroom armaturen. Zo dienen zij te voldoen aan specifieke IP normen voor bescherming tegen stof, vocht en chemische blootstelling. Onze cleanroom armaturen worden zodanig gemonteerd dat ze eenvoudig te reinigen zijn en geen deeltjes kunnen vasthouden. Ze dienen ook bestand te zijn tegen desinfecterende middelen die in cleanrooms worden gebruikt. Verlichtingsapparatuur mag ook geen elektromagnetische storingen veroorzaken die de gevoelige apparatuur in cleanrooms of laboratoria kunnen beïnvloeden.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?Neem vrijblijvend contact met ons op.

    Naam
    Emailadres
    Bericht