Beloopbaar cleanroom armatuur

Een beloopbaar armatuur in een cleanroom is een geïntegreerd armatuur in een plafond, welke is ontworpen om over te lopen. Dat klinkt wellicht wat onlogisch, maar binnen een cleanroom is het een normale zaak dat er boven het plafond voldoende ruimte is voor onderhoud of inspectie. Het plafond en ook de armaturen dienen daarom sterk genoeg te zijn om het gewicht van mensen te dragen. Wij nemen u graag verder mee in de functie en het belang van een beloopbaar cleanroom armatuur.

 

Het belang van een beloopbaar cleanroom armatuur

Armaturen binnen een cleanroom dienen te voldoen aan de strikte hygiëne- en veiligheidsvoorschriften die gelden binnen deze ruimtes. Vooral in sectoren zoals de farmaceutische industrie en biotechnologie is het van essentieel belang dat ruimtes hermetisch afgesloten zijn. Het op de juiste wijze integreren van goede verlichting als los component binnen een plafond is enorm belangrijk. Beloopbare armaturen moeten betrouwbaar zijn voor veiligheid en zorgen voor een efficiënt onderhoud en operatie. De armaturen worden gemonteerd in beloopbare plafonds. Deze plafonds zijn zowel in systeemplafonds als in vast plafond uit te voeren. In de panelen kunnen de beloopbare lichtarmaturen vlak geïntegreerd worden. Op deze wijze is het uitgangspunt geen productieverstoring met beloopbare cleanroom armaturen.

Kenmerken & voordelen beloopbaar cleanroom armatuur

  1. Sterk en duurzaam: beloopbare armaturen zijn vervaardigd uit metaal of versterkt glas die bestand zijn tegen het gewicht van onderhoudspersoneel.
  2. Hygiënisch en luchtdicht: de armaturen zijn ontworpen zonder kieren of naden waar stof of micro-organismen zich ophopen. Dit vergemakkelijkt het onderhoud volgens de hygiënische normen van een cleanroom.
  3. Energie-efficiënt: bij Luxor Licht maken we standaard gebruik van energiezuinige, beloopbare armaturen met LED verlichting, wat helpt bij de temperatuurregeling binnen een cleanroom.
  4. Veilig en toegankelijk: de armaturen zijn ontworpen met veiligheidskenmerken zoals antislip om het risico op uitglijden te verminder en zorgt ervoor dat er zonder obstakels en omheiningen gewerkt kan worden.


Wilt u meer weten over de juiste verlichting binnen een cleanroom?

Vraag gratis uw lichtoplossing aan. Wij nemen vrijblijvend contact u op. Onze medewerkers staan voor u klaar.

  • Wij horen graag uw wensen & behoeften
  • Wij gaan kosteloos voor u aan de slag
  • Wij geven vrijblijvend lichtadvies op maat